Σχολή Χορού Dance-Up

Σεμινάριο μπαλέτου

Σεμινάριο μπαλέτου

Kαλοκαίρι 2015 Σεμινάριο Μπαλέτου με τη δασκάλα χορού ΆΝΑ ΖΑΜΦΙΡ
από 29/6/2015 έως 15/7/2015 ώρες 11.15-13.30 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Η ουσιώδης κατανόηση της σχέσης μουσική – ρυθμός – κίνηση γίνεται μέσα από ασκήσεις οι οποίες προέρχονται από τον κλασικό χορό.
Με ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις μελετούνται η σωστή τοποθέτηση/ έλεγχος του κέντρου βάρους και του συντονισμού των κινήσεων σε σχέση με την μουσική, τον χώρο, τον ρυθμό και την έκφραση των συναισθημάτων.
Διδάσκεται το πλήρες τεχνικό λεξιλόγιο του κλασικού μπαλέτου σύστημα Vaganova, τρόποι γρήγορης προόδου (μείξη των 2 σχολών: ρώσικη και γαλλική) και τεχνικές αναπνοής για την καλύτερη εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών. Οι ασκήσεις στοχεύουν στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και στον έλεγχο πιο περίπλοκων κινήσεων – συνδυασμών τόσο στη μπάρα, όσο και στο κέντρο.
Μέσα από έναν τρόπο διδασκαλίας, ο οποίος συνδυάζει την φαντασία, την σοβαρή μελέτη ύλης, τον ενθουσιασμό, την μουσικότητα και το πάθος για το χορό, το μάθημα βοηθάει στην ανάπτυξη της ροής ενέργειας, της αυτοπεποίθησης, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΑΝΑ ΖΑΜΦΙΡ

Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1981.
Σε ηλικία 9 χρονών μπαίνει στην Κρατική Ακαδημία Χορού της Ρουμανίας από την οποία αποφοίτησε σε ηλικία 18 χρονών.
Στο διάστημα αυτό, παράλληλα με τα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης της σχολής, παρακολούθησε τα εξής μαθήματα: μπαλέτο, ρυθμική, pas-de-deux, ρεπερτόριο στο κλασικό μπαλέτο, κάρακτερ, σύγχρονο, ιστορικούς και παραδοσιακούς χορούς.
Παράλληλα, για έξι χρόνια, σπούδασε πιάνο, θεωρία της μουσικής, ιστορία της μουσικής και για δύο χρόνια, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια σκηνοθεσίας και υποκριτικής.
Κερδίζοντας εθνικό διαγωνισμό χορού μπαίνει στην Εθνική Όπερα της Ρουμανίας και χορεύει 3 χρόνια σε παραστάσεις της, όπου βασικός άξονας είναι το κλασικό ρεπερτόριο – μπαλέτο.
Στα 21 της, πηγαίνει στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού και μετά από εξετάσεις εντάσσεται στην ομάδα σύγχρονου χορού “Florence Dance Company”.
Παράλληλα ασχολείται με την διδασκαλία κλασικού και σύγχρονου χορού. Στην Ελλάδα έρχεται το 2003. Συνεργάζεται με την ομάδα Omad@nce του Pierre Tavernier, ως μέλος της, με χορογράφους στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, συμμετέχει σε παραγωγές για τηλεοπτικά κανάλια και εργάζεται σε διάφορα θέατρα (Ρέξ, Βέμπο).
Είναι απόφοιτος του τμήματος “Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας” του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με κατεύθυνση Οπτικοακουστικών Τεχνών. Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ρουμάνικα και Ελληνικά.
Από το 2006 διδάσκει συστηματικά χορό σε διάφορες σχολές στην Αθήνα (DAN.C.CE.Cultural Center, Χορότεχνο, Άσκηση –Τέχνη, Stagecoach Musical School, Χοροέκφραση, Σχολή Μπαλέτου Βάγιας Παιδιωτάκη κ.α.).
Από το 2008, δραστηριοποιείται και στο χώρο του κινηματογράφου και του video-art με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, τόσο ως διαγωνιζόμενη καλλιτέχνης, όσο και ως μέλος επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Medfest στη Ρώμη (11/2008).
Έχει λάβει το 1ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και καλύτερου σεναρίου ταινίας μικρού μήκους στο Crash Fest Θεσσαλονίκης 2008 – 2009.
Από το Νοέμβριο 2014, διδάσκει κλασικό χορό, στα παιδικά τμήματα και μπαλέτο, στο τμήμα ενηλίκων, στη σχολή Dance Up Studio Σοφία Φλώρου, μέχρι σήμερα.


Είσοδος

Πρόσφατες καταχωρίσεις

Ψηφοφορία

Ποιός χορός σας ενδιαφέρει πιο πολύ να εξασκηθείτε;:

Ποιοι είναι εδώ

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες και 0 επισκέπτες.

 design & development: D3signAddict